Ticari Vize

Bulgaristan Menşeili şirketten gelen Davetiyeye istianeden Ticari Vize başvurusunda bulunabilmek adına gereken evraklar:

  1. BG Oturum Vizesi başvurusu için gerekli, en az 2 yıl geçerli.
  2. Biometrik fotoğraf - 2 adet 35 x 45 mm ölçülerinde son 3 ay içerisinde çekilmiş.
  3. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. Apostil.
  4. Bulgar şirketinden Davet edilecek kişiye çok girişli yıllık vize verilmesi talebinin açık bir şekilde yazılmış Bulgar Şirketinin Antetli Kağıdına yazılmış Dilekçe, kaşeli imzalı:
  • Ankara Büyükelçilik – Konsolosluk Departmanına yazılmış,
  • Davet edilen Kişinin ismi ve mesleği.
  1. Bulgaristan’daki davet gönderen şirketin bulunduğu şehrin Polis Merkezi - Yabancılar Şubesi'nden onaylanmış  Ticari Davetiyenin Orijinali:
  • Var ise  Bulgaristan'dan davetiye almış olduğunuz firma ile iş ilişkilerinizi kanıtlayan fatura, gümrük beyannamesi, sözleşme, anlaşma vb. evraklar,
  • Davetiye gönderen Şirket sorumlusunun ulaşılabilecek telefon ve açık adresi,
  • Bulgaristan’dan gelen Davetiyede, davet edilen kişinin açık ismi, Türkiye’deki adresi, doğum tarihi ve pasaport numarası belirtilmiş olmalı,
  • Hangi sebepten dolayı davet edildiği,
  • Bulgaristan şirketin bir önceki yıla ait Vergi Borcu olmadığına dair yazı (BULSAT – БУЛСАТ).

Davetiye ile ilgili sorularınız için: 0312 428 78 40

  1. Bulgaristan Transit Vizesi için gerekli olan Bulgaristan Vize İşlemi Takip Belgesi ve Bulgaristan Vize Başvuru Formu. Eksiksiz doldurulmuş, Bulgaristan Vizesi başvurusunda bulunan kişi tarafından imzalanmış olmalı.

Formların doldurulması hakkında yardım için: 0312 428 78 40

  1. Türkiyedeki şirketin evrakları:
  • Şirketin Faaliyet Belgesi, Sicil Gazetesi.
  • Vergi Levhası, İmza Sirküleri.
  • Şirketin Banka Hesap Cüzdanı Fotokopisi (Minimum 5 000 TL bulunan).
  1. Ticari Vizesi için başvuracak kişi SSK’lı çalışan ise yukarıdakilerine ilaveten:
  • SGK Dökümü (son 3 aya ait). 
  • İşe giriş bildirgesi.
  • Maaş Bordrosu – kaşeli, imzalı.
  • Sözleşmeli çalışan ise Noter tasdikli iş sözleşmesinin orijinali. 

BULGARİSTAN TİCARİ VİZESİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR:

 

  1. Bulgaristan Ticari Vizesi nedir?

Bulgaristan Ticari Vizesi Bulgaristan’a iş görüşmesi, toplantı, seminer, konferansa katılmak gibi sebeplerden Vize almak isteyenlerin almaları gereken vize türüdür.

  1. Bulgaristan Ticari Vizesi için nereye başvurabilirim?

Bulgaristan Ticari Vizesi için bizim gibi akredite olmuş acentelere, Vize merkezine başvurmanız durumunda Bulgaristan Ticari Vizesi için gereken tüm yardımlar gösterilecek vizenizin sorunsuz bir şekilde sonuçlanması sağlanacaktır.

  1. Bulgaristan Ticari Vizesi için başvuruda bulunmak istiyorum, fakat Bulgar firma bana davetiye gönderemiyor. Davetiyesiz Bulgaristan Ticari Vizesi için başvuruda bulunabilir miyim?

Bulgaristan Ticari Vizesi için davetiye şart. Bulgar firma Size davetiye gönderemiyor ise konu ile ilgili müşteri temsilcilerimize danışabilirsiniz.

  1. Bulgaristan Ticari Vizesi için gereken davet mektubu ne kadar süre ile geçerlidir?

Bulgaristan Ticari Vizesi için gereken davet mektubunun geçerlilik süresi maksimum 3 aydır.

  1. Bulgaristan Ticari Vizesi almak Turistik Bulgaristan vizesi almaktan daha mı kolay?

Yabancı ülkelere yapılacak olan seyahatlerde o ülkeden gelen davet yazıları konsolosluklarda her zaman avantaj sağlamaktadırlar. Bulgaristan Ticari Vizesi için en önemli belge ise Bulgaristan’daki şirketten gelen davet yazısıdır.

  1. Uzun süreli Bulgaristan Ticari Vizesi nasıl alabilirim?

Daha önce almış olduğunuzu Bulgaristan Ticari Vizesi var ise bir sonraki Bulgaristan Ticari Vizesi uzun süreli olma ihtimali çok yüksek. Daha önceden alınmış Bulgaristan vizeniz yok ise uzun süreli Bulgaristan Ticari Vizesi almanız düşük ihtimal. Konu ile ilgili müşteri temsilcilerimize danışabilirsiniz.

  1. Şirketi olan, BG’ yi ziyaret etmek herkes Bulgaristan Ticari Vizesi başvurusunda mı bulunmalı?

Şirketi olan herkes Bulgaristan Ticari Vizesi başvurusunda bulunmak zorunda değil. Seyahat amacınız ticari bir faaliyet içermiyor ise Bulgaristan Ticari Vizesi almanıza gerek yok. Bu durumda Turistik Bulgaristan vizesi başvurusu yapabilirsiniz.

Uzun Süreli, çok girişli Bulgaristan Ticari Vize 300 €

TİCARİ VİZE BAŞVURULARINIZIN SORUNSUZ SONUÇLANMASI İÇİN: 0312 428 78 40