Estonya Vizesi
Estonya Vize İşlemleri
ESTONYA VİZESİ BAŞVURUSU İÇİN HAZIRLAMANIZ GEREKEN EVRAKLAR:
  1. Pasaport: en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir.
  2. Biometrik Fotoğraf. 2 adet. 35 x 45 ölçülerinde. Başka Vize almada kullanılmamış.
  3. Hotel rezervasyonu.
  4. Uçak Bileti.
  5. Sağlık Seyahat Sigortası.
  6. Estonya Elçiliğine hitaben Antetli kâğıda İngilizce yazılmış Vize Talep Dilekçesi.
  7. Faaliyet Belgesi. Ticaret Odasından son 2 ay içerisinde alınmış. Aslı.
  8. Şirketinizin Kuruluş, Adres Değişikliği, Sermaye artırımı belirtilmiş Ticari Sicil Gazetesi.
  9. Bulunduğumuz yılın bir önceki yılına ait Vergi Levhası Fotokopisi.
  10. Şirketinizde imza yetkisi olanların belirtildiği İmza Sirküleri Fotokopisi,
  11. SGK İşe giriş Bildirgesi. Orijinali.
  12. SGK Hizmet Dökümü.
  13. Son üç aya ait Maaş Bordrolarının orijinali.
  14. Bakiyesi en az 3 000 TL olan Bankadan Hesap Cüzdanı. Bankanın İmza Sirküleri.
  15. Tam Tekmili Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.

Önemli Notlar:

  1. Estonya Vizesi başvurusunda bulunan kişinin pasaportunda şu anda kullandığından farklı soy isim (kızlık soyadı gibi) bulunuyor ise, Pasaportunu başvurudan önce güncellemeli.
  2. 10.2014’ten sonra alınmış bir Schengeniniz yok ise Parmak izi uygulamasına çağrılacaksın.
  3. Davet ile Vize Başvurusu: Antetli kâğıdına yazılmış, davet eden firmanın unvanı, adresi, telefon numaraları belirtilmiş. Davet edilen kişi/ kişilerin Pasaport bilgileri, şirketteki görevleri. Seyahatin amacı. Estonya’ da konaklanacak yer/ yerler ile ilgili bilgiler. Talep edilen Ticari Vizesi çok girişli ise planlanan diğer seyahatlerin tarihleri. Seyahat masraflarını karşılayacak kişi/ kuruluş açık bir şekilde belirtilmiş olmalı. Vize talep sebebi fuar/ sergi ziyareti ise bu organizasyona katılım belgeleri. Davet eden kişinin Estonya Kimlik fotokopisi.

Vizenin süresi tamamen Estonya Konsolosluğunun inisiyatifindedir.