BG Vatandaşı Çocuktan Oturum

BG Vatandaşı olan çocuğun Annesi veya Babası olmaktan dolayı Bulgaristan Oturum Vizesi için gereken evraklar listesi aşağıdaki gibidir:

 

  1. TC Pasaport, en az 2 yıl geçerli.
  2. Biometrik fotoğraf - 2 adet 35 x 45 mm ölçülerinde son 3 ay içerisinde çekilmiş.
  3. Adliyelerden alınmış Adli Sicil Kaydı Sorgulaması Sonucu.
  4. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.
  5. Bulgaristan Doğumlu olan çocuğun Doğum Belgesi (Akt za Rajdane).
  6. Bulgaristan Bankasından alınan Banka Referans Mektubu 2 000€ bakiye.

Türkiye’den alınan evraklar apostill ettirildikten sonra Bulgarcaya tercüme edilecek, Sofya Dış İşleri Bakanlığında onaylatılacak.

Bu konuda destek ve profesyonel danışmanlık almak istiyorsanız:

 BİZİ ARAYIN: 0312 428 78 40

Örneğin Annelikten dolayı Bulgaristan Oturum Vizesi almak isteyen Anne ise:

  • Çocuğu ile kalacak yerin adresi, bakımını ve tüm masraflarını üstleneceğine dair Taahhütnamesi. (Deklarasya 110)
  • Babadan, Annenin verdiği Taahhütnameye itirazı olmadığına dair Taahhütname (Deklaratsiya111).
  1. Nüfus Cüzdanı fotokopisi.
  2. Seyahat Sağlık Sigortası 30 000 € teminatlı, 181 gün geçerli olması gerekiyor.

Bize Vekalet vermeniz durumunda, ayrıca avukat tutmanıza gerek kalmadan oturum vizesi için gereken tüm işlemleri tamamlar, vize başvurunuzu yaparız.

Alınan D vize ile Bulgaristandan alınacak kimlik kartı için rehberlik edebiliriz.

SORUNSUZ VE HIZLI BİR ÇÖZÜM İÇİN: 0312 428 78 40

Annelikten dolayı Bulgaristan Oturum İzni Vizesi Total Ücreti 350 €:

  • Bulgaristanda evrakların tercümesi,
  • Evrakların BG noterde tasdik ettirilmesi,
  • Sofyada onaylatılması,
  • Bulgaristan Annelikten dolayı BG İzni Vizesi Vize Harcı,
  • Bulgaristan aile birleşimi Vizesi Konsolosluk ücreti,
  • BG Oturum İzni Vizesi evrakların teslim edilmesi için Konsolosluğa ödenen randevu ücreti,
  • Bulgaristan Oturum İzni Vizesi hizmet bedelimiz ücretlerini içerir. 

 

Önemli Notlar:

  • Annelikten dolayı Bulgaristan Oturum İzni Vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için Evrakların orijinalleri ve aslı gibi Noterden tasdiklenmiş şekilde iki nüsha şeklinde teslim edilmeli.
  • Annelik hakkına istinaden alınan Bulgaristan Oturum Vizesi alan annenin Bulgar vatandaşı çocuğunun bağlı bulunduğu şehrin Polis Merkezi – Yabancılar Şubesine giderek, Konsolosluğun verdiği orijinal evraklar ile Bulgar Kimlik Kartı olan Liçna Kartayı almak üzere başvuruda bulunabilir.

 

  • Bulgar kimlik kartı olan Liçna Kartayı - Bulgar vatandaşı olan çocuğunun bulunduğu şehrin Polis Merkezi Yabancılar Şubesinden (Migratsiya) 10 iş günü içerisinde alabilirsiniz

Annelikten dolayı Bulgaristan Oturum Vizesi Bulgaristan Oturum Vizesi nedir?

  • Annelikten dolayı Bulgaristan Oturum Vizesi, Oturum kartı alma hakkına sahip olduğunuzu gösteren bir D tipi Vizedir.

Annelikten dolayı Bulgaristan Oturum Vizesi ile Anne hangi haklara sahip olur?

  • Anne hakkına isnaden alınan Bulgaristan Oturum Vizesi ile BG Kimlik Kartı olan Liçna Kartayı almaya hak kazanırsınız.
  • Annelik hakkına istianeden Annelik Bulgaristan Oturum Vizesi ile almaya hak kazandığınız Bulgar Kimlik Kartı olan Liçna Karta ile BG Vatandaşı çocuğunuz olduğundan Schengen Vize almanız kolaylaşıyor.

Bulgaristan Oturum İzni Vizesi İşlem Süresi bir ile iki ay arasında olup. BG Konsolosluğu, BG Elçiliği, BG yetkililerine bağlı olarak uzayabilir. Bu süreç esnasında konsolosluk bazı durumlarda başvuru sahibini mülakata çağırabilir.